Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Flytta Systembolaget i Härnösand till Ankaret

Det är märkligt hur tyst det blev med flyttningen av Systembolaget till gamla Lindex och Dressmans lokaler som fortfarande är helt galet läge för Systembolaget. Tystnaden är ju total efter det att Susanne Sjöstedt för några veckor sedan ägnat hela sin opinionssida som ledarskribent till att förlöjliga andra människors tankar och åsikter i detta ämne, och som replik på detta så skriver jag dessa rader.

Får börja i änden med parkeringsmöjligheter vid bolagsbryggan som inte kommer att finnas kvar. För i samband med ombyggnad av Nybrogatan så försvinner denna möjlighet eftersom denna yta tydligen ska förvandlas till någon typ av grönyta med promenadstråk.

Detta innebär att som kund på Systembolaget i Härnösand blir man i princip hänvisad till parkeringsytan på Hemköp som är privatägt. Man måste köpa p-biljett eller parkera på någon sida av Domkyrkan där det redan i dag i princip aldrig finns en ledig p-plats, ej heller efter kanalen och Fisktorget.

Är själv relativt regelbunden konsument på bolaget och har några få gånger vid dessa besök varit in på någon annan butik i centrum (läs Hellströms tobak för att kolla på något med travet).

Har kollat runt med en hel del människor som jag känner och drygt 90 procent av dessa är av samma åsikt som jag att bolaget skulle vara bättre placerat vid Ankaret där man gör de flesta matinköp av livsmedel.

Personligen åker jag relativt ofta till Sundsvall och passar nästan alltid på att besöka enbart Systembolaget i Birsta. Suveränt med parkering direkt utanför dörren enkelt och bekvämt på max 4-5 minuter.

Om jag har bestämt mig för att gå på Systembolaget för att inhandla det jag behöver så fixar jag det. Jag springer inte runt på 4-5 andra affärer, det har aldrig hänt och kommer inte att hända.

Fundersam Härnösandsbo

SVAR DIREKT:

Systembolaget har bestämt sig att flytta sina lokaler från Köpmangatan till Storgatan och följer interna regler för hur valet för ny placering av butik ska gå till. Om detta har varken jag eller insändarskribenten något att säga till om – men vi kan ju för all del tycka saker ändå. Och undertecknad tycker alltså att valet av lokal är bra eftersom det håller liv i Härnösands centrum och innebär att Härnösandsborna får behålla butiker som annars lagts ner.

Susanne Sjöstedt, politisk redaktör (S)

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel