Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Flytta hem produktionen av varor från Kina – det gynnar klimatet och välfärden

Annons

Hur minskar vi klimatutsläppen och byråkratin? Ja, inte är det genom högre skatter, fler lagar och förordningar, fler vänsterliberala politiker, tjänstemän, byråkrater, klimatcoacher och hållbarhetsutvecklare.

Sveriges andel av globala utsläpp är endast ett par promille. Kina står för 33 procent. Även om vi lägger oss ner och dör allihop så påverkas inte klimatet.

En stor anledning till att Kinas utsläpp är så högt är att Sverige och väst de senaste 20 åren flyttat en stor del av produktionen av varor till just Kina. Ingen bryr sig tydligen och tänker på klimatet när de handlar på Jula, Rusta, Ö&B, Biltema, Clas Ohlson, med flera "kinavaruhus".

Om Sverige och övriga västvärlden flyttar hem produktionen av varor från Kina så kommer Kinas utsläpp minska kraftigt. Vi kan producera samma varor lokalt, miljövänligt och till bättre kvalité. Det bortglömda varumärket Made in Sweden skulle återupprättas.

Som extra bonus skulle den miljöfarliga båttrafiken minska kraftigt.

Att flytta hem produktionen av varor från Kina skulle skapa arbetstillfällen som i sin tur skapar högre skatteintäkter till stat, kommun och landsting. Eftersom det är dyrare att producera varorna i Sverige skulle priserna stiga liksom inflationen. Riksbanken skulle höja räntorna, vilket gynnar eget sparande, vilket kommer behövas när pensionssystemet briserar.

Kronan stärks och vi blir rikare. Riksbanken skulle tvingas stoppa det vansinniga QE, vilket betyder – tryck pengar ur tomma intet och köp statsobligationer så att staten kan låna billigt. Högre räntor betyder högre kostnader för de med höga skulder, men inflationen och den högre tillväxten skulle driva upp lönerna och kompensera för högre räntor. Högre räntor skulle motivera till lägre skuldsättning, högre amortering och ökat sparande.

Förlorarna blir det skattefinansierade vänsterliberala hysteriska klimatindustriella komplexet som med domedagsprofetior skrämmer vettet ur befolkningen för att legitimera sin egen existens. De lever på andra människors skatter, men producerar själva inget av värde.

Klimatstrejkande skolelever skulle kunna gå tillbaka till skolan och utbilda sig för att möta efterfrågan på arbetskraft. Klimatcoacher, influensers, hållbarhetsutvecklare och alla andra med hittepåjobb skulle omskolas till yrken som efterfrågas inom välfärdssektorn och i produktionen.

De höga skatterna dränerar den reella ekonomin på kapital som allokeras till gigantiska politiska utopiska vansinnesprojekt. Genom att sänka skatterna rejält och kraftigt reducera den enorma byråkratin frigörs kapital i den reella ekonomin som då börjar driva på efterfrågan, investeringar och utveckling. Vidare frigörs då arbetskraft som tidigare de med hittepåjobb som nu kan möta efterfrågan inom välfärdssektorn och industrin.

SG

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons