Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Finns intresse för att bygga nya miljonvillor på Morkullesträcket?

Annons

Sista veckan i november fick boende på Morkullesträcket besked om att gatan skulle förlängas för att ge plats åt 7 nya villatomter på åkern. För den ej berörde torde detta vara något som miljö- och byggnadsenheten kommit fram till för att visa att man lever!

Sollefteåborna minns nog inte när en ny villa byggdes, i alla fall inte de senaste 10-15 åren.

Kostnaden för att göra en ny gata på åkern, en återvändsgata, lika stor som "modergatan", dra flera nya ledningar, ny belysning med mera, ses så höga att priset på en större attraktiv villatomt skulle vara onödigt stor, osponsrad. Priset på den likaledes väntande "attraktiva" villan skulle nog vara i flermiljonklassen.

De 15 inbodda villaägarna på gatan sedan 15-40 år kommer nog att reagera inför vetskapen om den tunga byggtrafiken på den smala, tre gånger vinklade gatan, som vintertid ibland inte möjliggör möte ens med personbilar. Trafiken blir också dubblerad på grund av att det förblir en återvändsgata.

Undrar också vad den ansvarskännande ornitologen tycker om att de gråspräckliga morkullorna skall sträcka över byggplatser och blivande villatomter i fortsättningen. Dessutom: Byt namn på Morkullesträcket nu när morkullorna troligtvis försvinner.

Allt detta har nu boende på Morkullesträcket att ta ställning till senast den 29:e december, alltså under 32 dagar, då man "annars kan förlora rätten att överklaga beslutet att anta detaljplanen".

"Sollefteåbo"

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel