Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Fel att bara ge fallskärmar till direktörer – i rättvisans namn borde alla få det

Angående chefen för det kommunala bussbolaget Din Tur och hennes fallskärm på en årslön som var en miljon kronor.

Varför ska det överhuvudtaget förekomma skärmar? Redaktörerna på liberala och socialdemokraternas politiska sidor verkar också ifrågasätta detta men säger samtidigt att i händelse av uppsägning bör en skärm lösas ut, detta menar de för att chefer har  svårt att få jobb. Skitprat säger jag. Vi läser dagligen om chefer som efter att de fått sparken, eller själva avslutat en tjänst, snabbare än tåget får ett nytt toppjobb.

Nu ska LAS göras om så att arbetsgivare lättare kan göra sig av med folk som man helt enkelt vill bli av med, hur lätt kan det vara för de människorna att snabbare än tåget få ett nytt jobb? Borde inte i rättvisans namn en redig fallskärm lösas ut även för dem? Förändringarna i LAS kommer att genomdrivas och efter det kan alla anställda i Sverige betrakta sin anställning som en provanställning.

Sudden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel