Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Få svar kring Region Västernorrlands sparplaner – vi vet fortfarande inte vad de handlar om

I media kan vi läsa om kommande sparplaner. När kommer de, och vad ska de innehålla? Det vi hittills får veta är att det är fråga om ett stort belopp, men egentligen inget om det egentliga innehållet. Budgeten ska behandlas i regionens olika instanser under hösten. Största förvaltningarna fick bakläxa för sina förslag då det fanns för dåliga underlag till förslagen. Eftersom dessa drogs tillbaka från beslut i Hälso- och sjukvårdsnämnden vet vi fortfarande inte vad det är frågan om.

Det allra viktigaste, som inte kommuniceras till allmänheten, är vilken politik för regionens olika delar som den politiska majoriteten vill driva under mandatperioden. Det vi hört är ekonomi i balans. Men inte vad, hur, var, varför, för vilka pengar och av vem verksamheten ska drivas.

Det är det allra viktigaste som måste beskrivas. Att verksamheten ska drivas med de pengar som faktiskt finns, är en självklarhet. Men vad ska organisationen göra eller inte göra? Hur ska det man ska göra utföras, i egen regi eller kanske till viss del med hjälp av underleverantörer? Var ska man ha sin verksamhet – i centralorter, i glesbygd eller vart då? Varför ska man ha verksamhet som regionen säger sig vilja ha? Så till slut – för vilka pengar ska verksamheten drivas?

Har socialdemokrater, moderater och liberaler svar på detta? Oppositionen får naturligtvis fundera på samma frågeställningar.

Räknenissen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel