Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ett stressat samhälle är rena smörgåsbordet för virus – ta det lugnt och vänta på din tur

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

I dag den 20/5 är dagen innan en röd dag. Några får bråttom om att handla varor innan den röda dagen infaller. Många har säkert långledigt i fyra dagar och vill undvika att handla fler än en gång.

När jag går bland butikshyllorna ser jag människor som snabbt smiter in för att till exempel ta en brödpåse när någon annan redan står och väljer bröd. Någon passerar bredvid mig i de trånga butikshyllorna istället för att gå en omväg. En person ställer sig bredvid en annan person och letar vilket godis personen ska mumsa på inför ledigheten. När jag väl kommer till kassorna håller folk för det mesta avståndet då det är fint utmärkt på golvet vart man ska stå.

Är det just det stressade samhället som gör att vi inte kan stå och köa vid varorna vi ska handla utan bara när vi ska betala i kassan? Är det rädslan för att just den där saken som man tittat ut ska ta slut?

Covid-19 struntar i om du står och ska betala eller om du är i butiken och handlar. Personer resonerar säkert att man tvättar ju händerna med tvål och vatten och spritar händerna noga. Vad hjälper det med tvål och vatten när någon andas på dig i ansiktet? Kanske just du som ställer dig bredvid någon annan inte är smittad men den du ställer dig bredvid kan vara det. Är det så farligt att få vänta några sekunder extra då just dessa sekunder kan vara skillnad mellan att inte bli smittad och att smittas. Covid-19 i ett stressat samhälle är rena smörgåsbordet för virus.

Vissa tappar någon de älskar för att någon annan vill tjäna några sekunder eller slippa gå en liten omväg. Kan vi inte bevisa att vi kan besegra eller i alla fall minska antalet smittade genom att kanske stressa ner lite och lära oss vänta? Att kanske försöka se att det är en dag imorgon också och att just det där brödet som man är så sugen på finns kvar imorgon också.

Jag vill inte ha Covid-19 och det vill säkert inte ni andra heller.

En man som inte heter Ove

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel