Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ett sent nyårslöfte från M i Ö-vik: "Detta säger vi nej till"

2020 var annorlunda på många sätt. Örnsköldsvik, liksom övriga Sverige och världen, drabbades av coronapandemin.

Många har förlorat närstående, och många har varit oroliga för närstående som finns på kommunens äldreboenden. Många har också förlorat sina jobb.

Örnsköldsviks kommun var redan innan pandemin inne i en stor ekonomisk nedgång på grund av Socialdemokraternas dåliga hantering av ekonomin. Denna har givetvis också förvärrats på grund av pandemin. Allt detta är oerhört tråkiga saker.

Vi måste naturligtvis se framtiden an och jobba hårt för att rädda vår kära kommun. Detta kan dock inte göras på det sätt som Socialdemokraterna inbillar sig. De har med hjälp av Vänsterpartiet drivit igenom en vettlös skattehöjning, vilket inte på något sätt främjar det företagande som är grunden för den tillväxt som innebär jobb.

Nej, man måste jobba metodiskt och konstruktivt om man vill åstadkomma bra och hållbara resultat.

Vi moderater i Örnsköldsvik tror på att alla invånare i kommunen har en stark önskan att inbetalda skattepengar inte skall missbrukas och vi ger här ett sent nyårslöfte med stridsfrågor som rör viktiga samhällsgemensamma mål:  

1. Ett absolut nej till en ny simhall i detta kärva ekonomiska läge. Underhåll av våra fastigheter och anläggningar är viktigt. Det innebär dock inte att det finns skäl att bygga ny simhall för 100 miljoner kronor när kommunen fullkomligt blöder pengar.

2. Avvecklingen av dagbarnvårdare och nedläggning av mindre förskoleenheter måste stoppas. Vårdnadshavares möjlighet att välja alternativ måste stärkas, inte försämras. Det ska vara en rimlig närhet till barnomsorg för familjer och inte medföra mer ökade transportkostnader än nödvändigt.

3. Det är inte bara de små som drabbas av det socialdemokratiska styrets dåliga riktlinjer. De äldre inom omsorgen behöver också bättre omvårdnad. Moderaterna säger därför kraftigt nej till stordrift. Valmöjligheter och utbyggnad av befintliga enheter måste prioriteras.

4.  Skolan måste få de resurser som innebär att verksamheten fungerar på ett tillräckligt bra sätt. Det handlar om behöriga lärare, annan viktig skolpersonal samt vettiga studiemiljöer. Något som är oerhört viktigt för en bra och sund skolgång är att skapa lugn och ro. Skolor måste därför ges möjlighet att åtgärda dylika problem.

5.  Moderaterna i Örnsköldsvik säger ett absolut nej till skrytbyggen som nytt kulturhus och liknande. Vi kommer fortsätta säga ja till kultursatsningar och nej till ogenomtänkta investeringar som saknar finansiering.

6.  Vi skall känna oss säkra i vår kommun. Därför säger vi ett absolut nej till en nedrustning av räddningstjänsten. Inga neddragningar bör göras, och vi ska behålla våra deltidsbrandmän. Vår trygghet och säkerhet i kommunen får inte hotas av kostnadsskäl. Det är exakt sådana ändamål skatter ska användas till.

Moderaterna i Örnsköldsvik

Jeanette Karlsson

Ordförande för Moderaterna Örnsköldsvik

Annica Jonsson

Gruppledare

Julia Jäger (M)

Ordförande för Muf Örnsköldsvik

Lars Näslund

Kommunstyrelsen 

Olof Glud

Styrelseledamot

Carl Thunberg

Arbetsutskottet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel