Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ett ensamt nej till barackstaden var väntat – hoppas på anständigt boende för gästarbetarna

Landsbygd och stad, var två viktiga begrepp vid tillkomsten av gräsrotspartiet Västra Initiativet Sollefteå Kommuns Bästa, som det hette från starten 2010. Just detta, att det inte bara skulle vara centralorten, i detta fall Sollefteå stad, som tillgodosågs ur ett kommunalt perspektiv. Vi som bor längst ut mot gränserna saknade en röst som kunde höras i maktens boningar. Demokrati borde ju även gälla för oss här i periferin?

Våra skolor var det som hotades, nedläggning av fritidsanläggningar var överhängande och så den förkättrade vindkraften som förstörde både mark, luft, synfält, för att inte tala om jakten! Vi som lever på landsbygden kände oss helt enkelt hotade av vår egen kommun.

Demokrati, att få föra fram sin talan och att bli hörsammad. Det vill Västra Initiativet kämpa för. Därför röstade Västra Initiativet för ett nej till barackstaden. Att sedan S gjorde samma sak blev en total överraskning. Ett ensamt nej var förväntat vid beslutet i kommunstyrelsen då S är det parti som konsekvent sagt ja och amen till alla vindkraftsparker som fått tillstånd under årens lopp.

Demokrati. Vackert ord som kan missbrukas å det grövsta. Demokrati tar tid! Det innebär att befolkningen måste få information i god tid och få utrymme för eftertanke innan beslut fattas! Västra Initiativet har sina rötter ute i periferin. Därför står Västra Initiativet fast vid övertygelsen om att inga barackbostäder ska få bli smitthärdar bara för att utländska företag vill minimera boendekostnaderna för sina arbetare.  Därför hoppas Västra initiativet att ett anständigt boende kan ordnas för dessa människor som ska komma hit och arbeta.

Västra Initiativet kan känna sig stolta över att ha fattat detta beslut. Västra Initiativet lyssnade på medborgarna!

Medlem i VI

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel