Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ett barn lever i misär och jag har gjort orosanmälningar – men inget händer

Annons

Vi har lärt oss att om vi misstänker att ett barn far illa ska vi göra en orosanmälan till socialtjänsten. Anmälan ska innehålla barnets och vårdnadshavarens namn samt vilka misstankar som finns. Med hjälp av detta ska personalen på socialtjänsten överlägga informationen och bestämma vad som händer näst.

Denna process låter väldigt enkel för de personer som tidigare inte har haft misstankar om barn som far illa i hemmet och kräver socialens hjälp. För er kan jag då berätta att det inte alls är en enkel process.

I det här fallet handlar det om ett barn som lever i ständigt skrik och bråk från sina föräldrar.

I lägenheten där familjen bor är det en misär. Det ligger saker överallt, disk plockas inte bort och börjar lukta och kattlådan rensas inte vilket leder till en fruktansvärd stank.

Detta har pågått under en lång period och jag känner mig extremt orolig. Jag har därför gjort anmälan till socialtjänsten och uttryckt min oro. Jag var naiv att tro att det skulle bli någon ändring, men jag hade fel.

Jag har nu gjort flera orosanmälningar och ingenting har hänt.

Socialtjänsten är en myndighet som ska hjälpa barn i utsatta situationer. Jag anser att det är deras skyldighet att undersöka samt utreda tips och anmälningar de får, men den enda känslan jag får när jag pratat med dem är att jag skapar onödigt jobb för dem.

När jag ifrågasatte personen jag pratade med sa hen att informationen behövde diskuteras med resten av personalen. Veckor gick och ingenting hände.

Mitt förtroende för socialtjänsten har sjunkit drastiskt under denna period och jag hoppas med hela mitt hjärta att de skärper sig innan något tragiskt händer det utsatta barnet.

En orolig förälder

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel