Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Elljusspåret i Bollsta förfaller – till förmån för pensionärernas plattspår på Skällsjön

Läste precis ett reportage på Allehanda.se om idylliska Skällsjön och hemska elljusspåret i Bollstabruk.

Det är suveränt att det görs spår till äldre människor och söndagsmotionärer, och har så gjorts i tio års tid. Men under lika lång tid har elljusspåret förfallit, finns det ett samband?

Att kommunen fortfarande betalar ut bidrag för drift är en gåta då driften senaste tio åren varit väldigt undermålig och till stor del ingen drift alls.

Tycker det är djupt beklagligt hur Bollsta IK skidor och motion svärtar ner sin egen skidanläggning i media till förmån för sitt plattspår på Skällsjön. Varför konkurrera med sig själv? Är det inte bra om det finns skidmöjligheter för alla kategorier åkare? Har man tagit på sig uppdraget för drift och underhåll så får det inte vara på denna låga och obefintliga nivå.

I Kramfors, Sollefteå, Härnösand och Ö-vik har dom också otroligt fina plattspår men inte tar de bort sina elljusspår för det. De tar hand om sina elljusspår. Röjer, förbättrar underlag och ordnar frivilliga att hjälpa till. Så som det ska vara.

Kan verkligen inte begripa fördelen med att ta bort ett belyst spårområde som ligger centralt i samhället. En stor del av invånarna kan gå till spåret och lämna bilen hemma. Miljötänk.

När anläggningen var i fint skick var det oroligt mycket folk som åkte skidor där, och vi får inte glömma att det fanns flera fina slingor, 17,5 km, 10 km och 5 km där man passerar flertalet grillplatser. Området är också otroligt populärt under barmarkssäsongen.

Surjämten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel