Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Dumsnålt av Regionen att spara på sjukresor – patienter är också duktiga skattebetalare

Artikel 6 av 6
Nya avgifter och regler för sjukresor i länet
Visa alla artiklar

Annons

Patientsäkerheten är inte viktig för Regionen, så har det varit sedan många år och bevisen för det blir bara tydligare och tydligare och exemplen allt fler.

Om patientsäkerheten vore viktig för Regionen skulle man se till att komma till rätta med överbeläggningarna vid Sundsvalls sjukhus. Vidare skulle man inte stuva ihop en massa olika patienter på väg till eller från sjukhuset, givetvis på grund av sjukdomsbilder och smittorisker.

Ett exempel är om man legat på sjukhuset och skall hem. Då sker resor med minibussar/taxibilar och i dessa stuvas patienter från olika kliniker in för hemtransport eller omvänt, alltså på väg till sjukhuset. Vad är det som säger att en patient är smittfri när denne åker hem från sjukhuset? Eller inte smittar på väg till sjukhuset? Vems är ansvaret för att ingen smittas, och vem tar ansvaret när smittan är ett faktum?

Dessutom är sjukhusvistelser mycket påfrestande så väl fysiskt som psykiskt och att då fraktas som ett paket omvägar hit och dit är inte värdigt. Inte heller sällan är bilarna överlastade, det vill säga det är fler passagerare än tillåtet. Detta beror inte på chauffören, utan på Regionen.

Det är dumsnålhet att inte inse att även patienter på väg hem eller till sjukhuset är duktiga skattebetalare och värdiga medborgare som förtjänar värdiga sjukresor och färdtjänstresor.

En som sett många sjukhussalar och behövt göra många sjukresor genom åren

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel