Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Du som bor i Kramfors, Härnösand och Sollefteå – stöd din lokala småföretagare under krisen

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

I Kramfors, Härnösand och Sollefteå kommun finns idag många småföretag som varje dag kämpar för att du ska ha nära till just det du behöver. Livsmedel, restauranger, spelbutiker, cykelhandlare, frisörer, blomsterhandel, massörer, cateringföretagen, snickaren och många fler som säljer varor och tjänster – alla representerar vi företag som just nu kämpar för att finnas kvar imorgon.

Det är vi som anställer dina barn när de blir gamla nog att ta ett extrajobb. Det är vi som skapar ett samhälle med liv och rörelse. Det är vi som levererar pizzan på fredagskvällen. Det är vi som ordnar med mat till bröllopet i sommar. Det är vi som färgar ditt hår. Det är vi som renoverar ditt kök. Med stor sannolikhet är vi också din arbetsgivare.

Sedan några veckor tillbaka har vi småföretagare inte bara upplevt en inbromsning av vår försäljning, den har helt tvärstannat. Många av oss känner just nu stor oro och vi vet idag inte om vi kommer att kunna betala ut löner till våra anställda nästa månad. Vi ser våra livsverk gå upp i rök framför våra ögon.

Givetvis har vi all förståelse för att kommunernas invånare är oroliga för att själva smittas eller för att bära vidare viruset till en närstående som tillhör en riskgrupp. Det är inget annat än beundransvärt att vi som befolkning gör allt vi kan för att inte utsätta oss för onödiga risker och därmed hjälper sjukvården i bekämpningen av coronaviruset.

Som småföretagare är vi dock övertygade om att vi kan vara försiktiga om oss själva och våra medmänniskor utan att allt avstannar. Stänger våra kommuner ner helt och hållet, kommer många av oss småföretagare inte att finnas kvar när det blir dags att öppna upp igen. Det vore inget annat en än katastrof för alla inblandade.

Vi vill därför uppmana dig som bor i Kramfors, Härnösand och Sollefteå kommun att stödja oss, dina lokala småföretagare, på det sätt du kan. Om du inte tillhör en riskgrupp. Boka en tid hos frisören, handla hos din butik på hörnet, unna dig en kondisbit på vägen hem, ta take-away från din kvarterskrog, köp cykeln nu som du hade tänkt köpa senare i vår. Varför inte börja planera att hemestra, semestra på hemma plan senare i år, hjälp en granne eller närstående att handla och så vidare..

Ingen insats är för liten. Om du gör vad du kan, så lovar vi att göra allt som står i vår makt för att finnas kvar när den här krisen blåst förbi. Tillsammans kan vi se till att våra kommuner inte stannar utan fortsätter att hålla öppet i och igenom krisen.

Styrelserna för föreningen Företagarna i Härnösand, Kramfors och Sollefteå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel