Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Drivor av rullgrus och osäkra vägar gör cyklistens vardag farlig

Trafikverkets välvilja att säkra cyklisternas hälsa har fått motsatt effekt. Genom att peka ut väg 348 och E14 som ej trafiksäkra för cykling, så verkar myndigheten välja att bortse från de oskyddade trafikanterna när man gör underhållsåtgärder.

Efter väg 348 ligger det nu drivor med löst grus på vägrenen efter lagningar av vägen, där det inte ligger löst grus så är vägrenen så ojämn så att man får vibrationsskador av att cykla någon längre sträcka. Detta gör att man som cyklist tvingas man ut i hjulspåret där det är lite jämnare. Vilket skapar en osäker trafikmiljö.

Är väg Väg 335 mellan Haffsta och Sidensjö är klar nu? Tyvärr är det redan efter första vintern mycket rullgrus på vägrenen, grus som tidigare suttit fast i slitlagret som nu är full av hål och gropar, som mest där bilar och lastbilar accelererat och bromsat in.

Jag saknar fortfarande svar från myndigheten på de frågor jag ställde i en insändare (9/8-19 ÖA) därför så bjuder jag härmed in generaldirektören för trafikverket att komma till Västernorrland och cykla en runda efter våra vägar i Augusti. Kanske Själevadsfjärden runt om generaldirektören vågar?

Mathias Westin, landsvägscyklist i Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel