Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Det politiska ledarskapet i regionen är pinsamt – vad vill ni egentligen?

Till den politiska ledningen i Region Västernorrland: Vad vill ni egentligen? Hur vill ni att regionen ska drivas?

Det faller sig naturligt att vi alla har olika syn på saker och ting och hur detta bör styras och drivas. Dock är jag till 100 procent säker på att människor oavsett åsikt anser att tydlighet är bra och viktigt. Att sitta i majoritet och politiskt leda regionen innebär ett stort ansvar och detta går inte att springa eller gömma sig ifrån.

Men vad innefattar då detta ansvar? Jo, enligt mig att visa vägen för regionen och hur verksamheterna ska styras. Detta har nuvarande majoritet misslyckats totalt med hittills. För en tid sen frågade jag hälso-och sjukvårdsnämndens ordförande Lena Asplund (M) vilken strategi som majoriteten har. Detta bemöttes med: "Vilken politik för oppositionen? Fråga dem."

Nu frågade jag ju inte oppositionen utan just majoriteten. Dessutom anser jag att som ledande politiker så har man större ansvar för att leda och visa vägen för medarbetare och väljare. Ni får ursäkta ni som sitter i den politiska ledningen. Det jag skriver nu är helt oberoende av vad jag själv tycker hur sjukvården ska bedrivas i Västernorrland, men det politiska ledarskap som ni uppvisar tycker jag är rent pinsamt.

Vad vill ni? Våga stå för det och göm er inte bakom tjänstemännen och sluta tänka på eventuell risk att förlora väljare. Det är så mycket prestige som råder nu och inget parti inom majoriteten (S, M och L) vill ta något specifikt ansvar och visa vart man står. Det tycker jag är fegt! Vi väljare förtjänar bättre.

Jag är less på att få höra tomma ord om att sjukvården ska utvecklas. Ni får ursäkta men det är inte ett dugg konstigt att konspirationsteorierna frodas när många har tidigare erfarenheter av nedläggningar av offentlig verksamhet, eller att tillfälliga sommarstängningar aldrig öppnats igen. Många har hört det förr: "Verksamheten kommer öppna igen efter sommaren". Sen har det inte blivit så.

Jag anser att region Västernorrland behöver ett tydligt politiskt ledarskap som visar vilken riktning regionen ska ta. Detta saknas nu, det mesta är ovisst och så länge det är det kommer problemen kvarstå. Dessutom – så länge det saknas tydlighet och direkta direktiv om hälso- och sjukvården i länet, kommer personal att dra sig för att söka en tjänst. Det är dags nu att genom handling visa vad ni vill och vilken riktning regionen ska ha/ta.

Till övriga länsmedborgare vill jag säga: Oavsett vad du har för åsikt om hur vården ska drivas, hoppas jag att du är enig om att ett tydligare ledarskap behövs.

Slutligen till den politiska majoritetsledningen: Vad vill ni? Vad är ert partis ställning i frågan? Sluta gömma er och visa istället på gott politiskt ledarskap. ALLA tjänar på det oavsett enskild åsikt i sakfrågan.

Jenny Karlsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel