Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Det ageras visst i E4-tunnelfrågan – gemensamt ska vi få bort den skadliga trafiken från centrum

Annons

Svar till Gunnar Fredrikssons insändare "E4 genom stadskärnan i Ö-vik borde tas bort inom överskådlig tid".

Den som läser sin Allehanda vet att det visst ageras i E4-tunnelfrågan. Den 3 maj publicerades ett öppet brev till infrastrukturministern och miljöministern från socialdemokraterna i Örnsköldsvik med mycket vasst krav på E4-tunneln. Det var tydligt i 1 maj-tåget och nu inbjuder ABF allmänheten till föreläsning med Sveriges främste forskare i trafikföroreningarnas påverkan på människan, professor Bertil Forsberg, Umeå universitet. Detta förutom att frågan naturligtvis alltid haft högsta prioritet i förhandlingarna med Trafikverket.

Men till skillnad från Gunnar Fredriksson vill vi inte i detta läge politisera frågan, som till exempel att anklaga den majoritet som tog bort tunnelbygget från planen. För att vi nu med all kraft gemensamt till Trafikverket, alla politiker och alla beslutsfattare kanalisera den folkliga vrede vi alldeles tydligt upplever när det gäller kravet på att få bort den skadliga E4-trafiken från Örnsköldsviks centrum. Vi formar just nu Aktionsgruppen för E4-tunneln där kravet kommer att vidmakthållas.

Gemensamt kan vi se till att Örnsköldsvik ska platsa som Sveriges vackraste stad, som den utan E4 i centrum, i vårt tycke, skulle bli.

Aktionsgruppen för E4-tunneln

Marianne Lundström och Eva-Britt Persson

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel