Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Den dåliga arbetsmiljön är inte biskopens ansvar – orimligt att vilja avskeda henne

 
Svår konflikt inom Härnösands stift
Visa alla artiklar

Tar del av tidningarnas redovisning av stiftsstyrelsens beslut om att säga upp biskop Eva. Nu då redovisning kommer från Arbetsmiljöverket framstår tänkta avskedandet av biskopen väldigt avlägsen. Hur har stiftsstyrelsen och deras arbetsutskott skött sitt arbetsgivaransvar då det under lång tid har varit dålig arbetsmiljö utan att de gjort något eller inte tillräckligt för att stiftskansliet ska vara en bra arbetsplats.

Arbetsmiljöverket har ju konstaterat en massa brister i arbetsmiljön med mera på kansliet. Som framkommit har inte biskopen ansvaret för personalen utan det har legat på ett antal chefer så då är det ännu märkligare att biskopen får ansvaret för att kansliet inte fungerar som en bra arbetsplats ska göra. Då man läser Arbetsmiljöverkets beslut så är det ytterst märkligt av stiftsstyrelsen att avskeda biskopen.

Det förefaller som att stiftsstyrelsen inte kunnat hantera sitt arbete som stiftets arbetsgivare då dålig arbetsmiljö varit rådande under lång tid. Det kan inte biskopen lastas för det borde hela stiftsstyrelsen ta på sitt ansvar. För en utomstående verkar det orimligt att avskeda biskopen som inte har personalansvaret.

Om inte arbetet i styrelsen fungerar så kan det inte vara enbart en ledamots fel för förhoppningsvis så är det demokrati i styrelsen.

Frågan man ställer sig är stiftsstyrelsen kompetent att leda stiftets arbete, eller bör de lämna in sin avskedsansökan. Som det framstår är de inte lämpliga att leda arbetet i Härnösands Stift.

Medlem i kyrkan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel