Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Dags att visa att vi är intelligenta varelser – trängsel och köer i butiker visar motsatsen

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Vid det här laget borde väl informationen, direktiven och rekommendationerna kring en minskad smittspridning nått varenda kotte? Rubriker, artiklar, statistisk och vädjanden från personer med makt och kunskap bör fyllt våra skallar så pass mycket att vårat sätt att leva blivit ”Corona-anpassat”. Men icke.

På bensinstation står de pensionerade tätt och äter, i mataffären springer barnen mellan frukt & grönt, på den lokala baren trängs ungdomarna vid samma bord och den stressade medelåldern står alldeles för tätt i kön.

Trots att mataffären, bensinstationen och caféet med mera är betydelsefulla för vår vardag behöver vi inte samlas kring våra vänner där. Och våga inte skylla på att viruset inte kommer ta ett järngrepp om dig ”bara” för att du inte befinner dig i någon riskgrupp. Det har motbevisats flertalet gånger.

Om vi ska upprätthålla mönstret hädanefter borde du strunta i denna text om att vakna upp och istället leva enligt det som beskrivits ovan, men det resulterar i en ökad smittspridning, högre dödsantal och äventyrar dig och dina medmänniskors liv.

Om vi istället ska underlätta för  sjukvårdspersonalen, minska smittspridningen och antalet döda, går vi bara på mataffären när vi måste och ringer till våra nära & kära när vi känner behovet av det sociala. Vi kan.

Dags att leva upp till ryktet om människan som världens mest intelligenta varelse. För just nu visar vi motsatsen.

Skriket, 17

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel