Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Dags att staten tar över sjukvården – S+M+L har inte gjort någon skillnad i Västernorrland

När ska pressen i Sverige vara modig nog att ifrågasätta den struktur som vården i Sverige har nu?

Som det är nu så lyfter man fram felen med systemet, men ifrågasätter inte varför det är som det är. Man kan göra en stor skandal när någon har köpt en Toblerone med regeringens kontokort, men när en region misslyckats med ett sjukhusbygge så blir det en mycket mindre skandal. En Toblerone för 30 kr mot ett sjukhus bygge för miljarder – vad kostar oss skattebetalare mest?

Det verkar som att pressen i Sverige silar mygg och sväljer kameler, man ryggar tillbaka istället för att ge den kritik som många svenskar skriker ut.

Det måste bli ett slut på politikernas inblandning i sjukvården, den ger bara enorma kostnader och har inga plusfaktorer på den vård som ges. Det enda som politiken inom vården ger är mer byråkrati.

Vi skattebetalare ger en stor del av våra inkomster för att sjukvården ska vara bra, då vill vi inte höra floskler av regionpolitiker som alltid lovar bättring och förändring i nästa mandatperiod.

Men vad ska vi i Region Västernorrland rösta på i nästa mandatperiod, när Socialdemokraterna har regerat med Moderaterna och Liberalerna den här perioden utan någon som helst skillnad? Om något så visar det att regionerna inte ska ha något att göra med vår sjukvård, det fungerar inte hur än vi gör.

Det är dags att staten tar över. Vi måste få en ny sjukvård som är nationell utan alla dessa regionala gränser. Det kommer också att släppa fram många miljarder som just nu bara försvinner ut i alla möjliga riktningar utan kontroll – pengar som kan användas till att ge sjukvård till dem som betalar skatt.

För ett jämlikt samhälle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel