Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Dags att ligga steget före om Botniabanan

Vänta inte till slutspurten om infrastrukturpengarna, börja redan nu tjata på staten om att åtgärda de återstående krokiga delarna av gamla Ådalsbanan. Det är inte okej att det tar nästan en timme att åka från Härnösand till Sundsvall med tåg samtidigt som det finns en bara 5 mil lång bilväg som tar 30-40 minuter. Det, tillsammans med Ostkustbanan, är en mycket akutare sträcka att åtgärda än bristen på höghastighetsbanor mellan storstadsregionerna. De har redan mestadels ganska bra järnvägar mellan sig.

Vad kan vi göra för att påverka staten? Bland annat kan ju Nya Ostkustbanan vara lite frekventare om just den sträckan men det finns också en sak Härnösand kan göra. Vid stationen finns ett guldläge före ett propagerande plakat. Där skulle man kunna ha ett stort plakat med texten "Bygg färdigt Botniabanan!" så den syns både från järnvägen, E4 och Trafikverkets kontor, en typ av lobby som faktiskt fick genomslag om E4 förbi Ljungby. Trafikverket som ger återkommande förslag på infrastrukturplaner behöver också se budskapet.

Härnösand-Sundsvall har blivit förbisedd för länge! Det är dags att ligga steget före och tjata högljutt om den sträckan och Ostkustbanan INNAN vi ska behöva bli missnöjda på Trafikverkets förslag och regeringens beslut om infrastrukturplanen.

Bygg färdigt Botniabanan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel