Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: CUF: Unga förtjänar framtidsutsikter – gör inte nedskärningar inom psykiatrin!

Artikel 19 av 22
Psykiatriavdelningen i Ö-vik läggs ned
Visa alla artiklar

I dagarna har ett år passerat sedan corona-pandemin bröt ut i Västernorrland. Under året som gått har vi upplevt att politiker och myndigheter begränsat våra liv i en aldrig tidigare skådad omfattning. Många har drabbats av viruset, men för andra har restriktionerna istället inneburit ett hårt slag mot det liv man en gång hade. Det senare är särskilt påtagligt bland unga.

De elever som snart tar studenten kommer ha gått närmare halva sin gymnasietid helt eller delvis på distans. Utöver detta har flera av de branscher där många unga arbetar såsom restaurang- och nöjesbranschen drabbats hårt av pandemin. Vi oroas över att en försämrad arbetsmarknad och distansundervisningen riskerar få förödande konsekvenser och ökad psykisk ohälsa bland unga. I en tid när psykiatrin skulle behöva ökade resurser vill regionen istället göra nedskärningar. Det är både feltänkt och kortsynt.

Regionens förslag att lägga ner delar av psykiatrin i Örnsköldsvik är knappast svaret till en ungdomsgeneration som möter en försämrad arbetsmarknad, distansundervisning och förlust av sina sociala sammanhang. Vårt budskap är tydligt. Gör inte nedskärningar inom psykiatrin när vi behöver den som mest. Våra unga förtjänar politiker som tar ansvar och ger förutsättningar för kvalitativ, tillgänglig och nära vård.

Erik Orrell, distriktsordförande CUF Västernorrland

Lovisa Kronsporre, kandidat till förbundsordförande CUF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel