Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Coronapatienten: Vårdpersonalen gör ett fantastiskt jobb i Ö-vik

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

I över två veckor befann jag mig i totalisolering på Örnsköldsviks sjukhus, kopplad till syrgas dygnet runt och omhändertagen under rigorösa förhållanden av personal som var obeskrivligt hängiven och vårdande.

Den organisation som har byggts upp är helt otrolig, men tungjobbad och tär på dem som jobbar. De är inplastade, bär visir och kan aldrig slappna av och glömma sig.

Jaha, tänker du, hur kunde jag vara så klantig att jag hamnade här då jag dessutom är äldre och multisjuk. Men jag har faktiskt varit överdrivet noggrann ända sedan i våras: hållit avstånd, använt handskar, sprit i mängder, halsduk/buff och munskydd i vissa lägen vid besök inom vården.

Men alla kan vara potentiella smittspridare utan att veta om det: Det hostande barnet i skolan/förskolan, skolungdomarna, de som åker buss (oj, vad många smittspridande kontaktytor det finns där), de som springer på reor, de som jobbar och unnar sig en AW och några öl efter jobbet.

Smittillfällena i vardagen är oändliga. Många krögare har dock visat otrolig idérikedom med cateringförslag och take away. Det är något jag skall nyttja till 100 procent då jag kommer hem. Jag har till och med roat mig med att lägga upp en lista då jag själv inte kommer orka laga mat så det blir en win-win för hela slanten.

Så har vi då vårdpersonalen som får ta smällen för att vi där ute inte kan följa rekommendationerna. De offrar värdefull familjetid och kommer inte orka hur länge och mycket som helst.

Då jag akut lades in söndag kväll 15 november så var vi bara två med corona. Men antalet patienter har ökat dramatiskt och många har dessutom ett tyngre vårdbehov. Min uppfattning är att regeringsföreträdarna och ansvariga i regionenen absolut inte vet om hur det verkligen ser ut på vårdavdelningarna.

Ansvariga måste sluta snacka och gå över till mer reell handling. De borde släppa prestigen och lyssna på vårdpersonalen så kanske vi kan bromsa upp smittspridningen.

Coronatanten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel