Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Centerpartiet: Våra värderingar om landsbygd och närodlat har fått en skjuts framåt

Coronaviruset sprider skräck och oro över hela världen. Många av de grunder vi bygger vår vardag på har kastats omkull och många kämpar för att vårda de sjuka, minska smittspridning eller minska effekterna av ett samhälle som förändrats dramatiskt på kort tid. Stor eloge till alla dessa vardagshjältar!

I allt detta hemska är det viktigt att söka efter ljusglimtar och glädjeämnen som trots allt ges i vardagstillvaron. Som Centerpartister kan vi glädjas åt att många av våra värderingar såsom levande landsbygd, närodlat och pragmatiska lösningar nu får en ordentlig skjuts framåt! Våra politiker på alla nivåer tar ansvar och beslut som stöttar tillvaron både för enskilda och företagare.

Många är vi som äntligen fått digitala möten till en vana och upptäcker fördelarna med dessa. Inte minst har den digitala utvecklingen i våra skolor verkligen satts på prov och levererat! Som politiker saknar vi såklart den fysiska närvaron men det här kan också vara en början på ett nytt och mer flexibelt sätt att mötas. Ett sätt som passar fler i samhället och därmed gör nya röster hörda!

I pressade lägen visar sig även bristerna tyvärr. Att frånvaron av bra uppkoppling kan leda till nya klyftor i samhället är sedan länge känt och nu blir det än mer tydligt! Här måste arbetet med bredbandsutbyggnad fortsätta med full kraft!

En mer stilla tillvaro ger också en chans till att reflektera över livsval och vad som är viktigt på riktigt. Det blir tydligt hur den enskilda människans insats (social distansering, support your local med mera) påverkar hela samhället. Så har det ju alltid varit men i en stressad tillvaro är det lätt att glömma och se sig själv som obetydlig. För oss i Centerpartiet står individen alltid i fokus för att bygga en gemenskap där alla behövs.

En dag kommer livet återgå till det normala igen, det nya normala kommer förhoppningsvis vara annorlunda. Kan vi ta med oss allt detta bra kommer det vara bra både för moder jord, demokratin och bra för folkhälsan!

Var rädd om varandra och tvätta händerna!

Birgitta Widerberg, kretsordförande Centerpartiet Kramfors

Ida Stafrin, oppositionsråd Centerpartiet Kramfors

Robert Sandström, gruppledare Centerpartiet Kramfors

Bertil Böhlin, fd oppositionsråd Centerpartiet Kramfors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel