Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Centerpartiet: De gav oss en instruktionsbok i hur man slaktar småorter

 
Nedläggningshot mot ett stort antal skolor och förskolor i Örnsköldsvik
Visa alla artiklar

Under bildningsnämndens möte i tisdags fick vi ta del av en instruktionsbok i hur man slaktar småorter, även den så kallade ”Skolstrukturutredningen”. Man skulle kunna tro att vi blev chockade av det som presenterades, men om sanningen ska fram så är vår känsla att det här är Socialdemokraternas mål med skolan inom Örnsköldsviks kommun. De senaste exemplen är avvecklingen av dagbarnvårdare samt nedläggningen av mindre förskolor till förmån för ett stort nybygge. 

Vi är helt övertygade om att skola och barnomsorg är en förutsättning för att folk ska kunna bo på landsbygden. Det är även en förutsättning för att folk ska våga flytta till landsbygden. Politiken ska ge förutsättningar för en likvärdig kommun så långt det bara är möjligt. Det är också vår skyldighet att se allas möjligheter och svårigheter och försöka bygga broar däremellan.

Vi, Frida Bylund och Marielle Hagström, centerpartister i bildningsnämnden anser följande: En skola är inte bara en skola, det är en del av ett samhälle.

Frida Bylund

Marielle Hagström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel