Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Bygg för seniorer!

I dessa coronatider har man alltmer tagit upp frågan om hur ensamhet påverkar oss negativt.

Det är ingen ny kunskap. Man vet sedan länge, att ensamhet orsakar både fysiskt och psykiskt lidande.

Människor, som lever mycket i ensamhet, lever ett kortare liv, är mer sjuka och har ofta psykiska besvär.

Varför inte bygga fler bostäder för seniorer? Bostäder med möjligheter till olika aktiviteter, där man kan samlas till till exempel gymnastikgrupper, litteraturcirklar, snickerigrupper, bridgegrupper – ­ja, allt kan bli möjligt och leda till en stimulerande tid för seniorerna.

Seniorer är en resurs, som hela samhället skulle ta var på. Seniorer är framför allt en resurs, när det gäller att bry sig om varandra och som bör få möjligheter till socialt umgänge på mötesplatser som borde finnas i en bostadsform, som finns i många andra städer. Vi har ju Linden och Sundhem, men det behövs flera.

Nu ska förhoppningsvis OSTP flytta till Svedjeholmen. Varför inte på det området bygga seniorbostäder i kombination med andra bostäder. Tomten är ju rätt stor.

Där har seniorer nära till de fina parkerna i hamnområdet, nära till kulturutbud inne i stan, nära till bibliotek, apotek och affärer.

De borde bli mindre färdtjänst, säkert också mindre behov av hemtjänster, inte minst mindre utgifter för sjukvården.

Det ligger faktiskt möjligheter i att bygga bort en del av de problem vi har i samhället.

Karin Nordin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel