Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Bygg flexibla lokaler så förskola kan bli äldreboende

Annons

Att ställa grupp mot grupp är troligen ingen bra lösning om man är rädd om båda. Äldre på kort sikt, barnen på lång sikt!

Tänk tvärt om! Samlokalisera, äldreboende och skolan upp till åk 6 i Hemling.

Om det blir färre antal barn så kan ju flera äldre få plats! När sedan antalet barn ökar så kan de äldre få använda mindre av de lokaler som finns tillgängliga. Då finns säkert även ekonomi att bygga nytt för att klara expansionen!

Det behövs troligen vissa ombyggnader mot mera flexibla lokaler för att de är ju just nu anpassade för undervisning och säkert står några lokaler tomma. Varför skall vi annars genomföra föreslagen förändring i Hemling?

Det gör ont att höra: ”Vi bygger speciella lägenheter för äldre, speciella lägenheter för barnfamiljer och så vidare”. Om vi kan skapa lägenheter som passar människor! Så kan säkert både yngre, medelålders och äldre bo i dessa lägenheter!?

Hur svårt kan det vara?

Att specialisera byggande för någon kategori, innebär ju samtidigt att man väljer bort andra kategorier av befolkningen att bo där. Bort med specialiserat byggande av lägenheter. Bygg för människorna!

Bygg flexibla lokaler! Det finns sedan 40 år exempel på mycket lätt ändrade lokaler vid bland annat Linköpings Universitet. (Där flyttas innerväggarna så att rummen anpassas efter behov).

Per i Villa, ännu...

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel