Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Butiksägarna ville ha kvar E4 genom Ö-vik

Artikel 28 av 29
E4-genomfarten i Örnsköldsvik
Visa alla artiklar

Jag förmodar att ingen av de i dag beslutande politikerna vet något om orsaken till att E4 drogs rätt igenom staden på 60-talet. Det var butiksägarna i staden som tryckte på om dragningen. De menade att de skulle tappa så många genomfartskunder om dragningen skulle gå utanför staden. Hur många genomfartskunder har vi haft under alla dessa år? Jag tror inte att dessa kunder överväger det problem vi har haft med dragningen, jag får en känsla av att tunneldragningen har samma tanke.

Med tunneldragningen kommer vi bara att flytta problemet några hundra meter. Det kommer bli samma problem när tung trafik måste stanna i rondellen som skall byggas vid Björnavägen. Bygg det förslag som ville dra den längre in där det går att bygga riktiga av- och påfarter som gör att den tunga trafiken inte behöver stanna och därmed släppa ut betydligt minde avgaser vid genomfarten.

Har Ni tänkt på hur mycket onödiga utsläpp från den tunga som släpps ut vid varje start och stopp de gör och blir den norra rondellen kvar blir det två stopp på några hundra meter. Tänk om!

Malte Hellström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel