Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Brottsligheten får flöda fritt – Härnösandspolisen är upptagen med att bötfälla epa-traktorer

Äntligen är det vår och flera av Härnösands motorburna ungdomar har tagit ut sina mopeder, motorcyklar, bilar och epa-traktorer. Å så skönt för stadens poliser att man har något att sätta tänderna i. De flesta av dessa motorintresserade ungdomar brinner för att ta hand om och pimpa sina fordon. Man håller sig nykter och drogfri för att kunna åka runt och träffa sina vänner. Hamnar någon i nöd, motorstopp, dikeskörning, soppatorsk eller annat så finns alltid en vän i närheten som rycker ut och hjälper till. God kamratskap!

Men så bra då att polisen finns där och kan stoppa och bötfälla och helt omotiverat skicka fordonet på ombesiktning för allt möjligt och omöjligt, allt från hög musik, felaktigt tända lampor, solfilm på rutorna eller i värsta fall en liten gardin i framrutan.

Om polisen hade byggt upp en bra relation till dessa ungdomar och dragit nyttja av att dom förflyttar sig runt i stan och kan se både det ena och det andra av den grövre kriminaliteten som härjar så hade man haft ett stort gäng "privatspanare" som sitter inne med en massa information. Istället gör man sig till åtlöje, inte bara i ungdomarnas ögon utan även deras föräldrars som verkligen uppskattar deras motorintresse eftersom man slipper hämta hem fulla, påverkade och nedspydda barn från nån fest nånstans eller i värsta fall liggandes i en buske i en park på stan. Dessutom, vem tror man får betala alla dessa böter som utdelas för lysande luktkulor i framrutan, så kallade "poppysar" och andra "allvarliga" förseelser? Självklart inte dessa ungdomar som oftast inte har någon egen inkomst.

Man funderar hur nöjd man känner sig efter att man gått av sitt pass och lyckats utfärda x antal böter för dessa ungdomar medan knarket och den grova kriminaliteten får fortsätta att härja fritt? Var det målet när man valde att utbilda sig till polis?

Tänk om och tänk rätt, lägg de få polisresurser vi har på rätt ställe och där det behövs mest. Då slipper vår fina stad få ett så oerhört dåligt rykte med ökad kriminalitet, gängkonflikter, våldtäkter, mord och fri knarkhandel!

En bedrövad och oroad skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel