Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Brister i den demokratiska processen gällande vindbruk i Fängsjön/Storsjöhöjden

Representanter för Fred Olsen renewables och SCA (Forsca) ställer i november en fråga till myndigheten Sollefteå kommun angående ny ansökan för vindbruk Fängsjön/Storsjöhöjden. Över tid redovisas delar av olika partiers ställningstaganden i Tidningen Ångermanland och i övrig media.

Inget parti utom Socialdemokraterna redovisar några sakargument i frågan. Endast kortfattade kommentarer om det blev positiva eller negativa beslut i respektive partiorganisation.

Frågan har alltså inte behandlats av den myndighet den är ställd till och ingen debatt har skett och möjligheten att argumentera för eller emot har således helt uteblivit.

En så stor och viktig fråga måste givetvis behandlas i sedvanlig ordning i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige så att företaget kan få ett sammanhållet och seriöst svar.

Vilka signaler sänder det hittillsvarande förfaringssättet ut till Sveriges och världens företagare och investerare?

Ska vi skapa ett bättre näringslivsklimat och skapa jobb i kommunen är det inte möjligt att utan formellt beslut avfärda en ny ansökan gällande en investering på över fyra miljarder som ger varaktiga arbetstillfällen och ny fysisk och digital infrastruktur.

Det är heller inte möjligt att klara landets produktion av förnyelsebar el utan ny vindkraft.

Och sist men inte minst så är det omöjligt att sköta kontakterna med tilltänkta etablerare via media.

Åsa Sjödén (S)

John Åberg (S)

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel