Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Bjästa har fått oförtjänt dålig stämpel – perfekt ort för en småbarnsfamilj

■ Replik på insändaren "Plocka bort skygglapparna – inte alls så fridfullt i Bjästa" (5/8).

Signaturen "Bofast" är helt ute och cyklar. Det som händer i Bjästa, händer även på andra mindre orter runt om landet. Jag har bott i Bjästa hela mitt 77-åriga liv. Och trivs fortfarande alldeles utmärkt.

Helt klart har Bjästa fått en oförtjänt dålig stämpel.

"Öppna upp ögonen och plocka bort skygglapparna", uppmanar signaturen "Bofast". Det tycker jag verkligen "Bofast" skall göra.

Vi har verkligen mycket fin ungdom i Bjästa. En mycket bra skola, och den bästa ungdomsgården som finns i Örnsköldsviks kommun. Vi kan även vara stolt över vårt idrottsliv, där många ungdomar får lärdom om hur man ska uppföra sig mot varandra.

Jag blir också beklämd över att ortstidningen Örnsköldsviks Allehanda ofta tar chansen att smutskasta Bjästa. Om något händer i kommunen, utanför Bjästa, då skriver man oftast "en ort utanför Örnsköldsvik"... Varför? När det händer något, även småsaker, i Bjästa då blir det oftast stora rubriker i tidningen... Varför?

Vi som bor i Bjästa ska vara rädda om vår ort. Och, beakta: Bjästa är en perfekt ort för en småbarnsfamilj. "Bofast" ska verkligen tänka efter, och ändra uppfattning.

Anders Nordin

En mycket nöjd Bjästabo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel