Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Biskopen blandar egna tyckanden med Guds ord

■ Replik på insändaren "Biskopen: Alla är del av en färgglad mångfald – även i år behöver vi fira prideveckan" i ÖA 31/7.

Biskop Eva Nordung Byström upprepar sig och skriver om Pride på ett sätt som går stick i stäv med hennes ämbete som biskop. Som privatperson kan hon skriva och tycka vad hon vill. Men när Eva Nordung Byström undertecknar med sitt biskopsämbete, så gör hon sig till talesman för kristendomen. 

När hennes tal inte överensstämmer med Gudsord, då blir det trolöshet mot huvudman.

Att vara biskop innebär nämligen att stå i ordets tjänst, hon är underordnad Bibeln, Gudsord.

Det är inte första gången biskopen använder sitt ämbete för att rättfärdiga sådant som Gud aldrig i sitt ord har talat.

Biskopen skriver och talar om Guds kärlek på ett sätt som ger intrycket av att det är helt okej att tro på vad man vill och att leva som man själv känner för, alla skall inkluderas. 

Men skriver inget om nödvändigheten till omvändelse, inga varnande ord trots att Guds kärlek inte på något sätt undanhåller en kommande dom.

Om biskopen verkligen brydde sig om Pride-folket, då skulle hon ha skrivit något om vägen till frälsning, det är ju ett av biskopens viktigaste uppdrag.

De flesta har säkert hört i samband med dop eller begravningar när trosbekännelsen uppläses: ”...därifrån igenkommande till att döma levande och döda”. 

Kristendomen som biskopen företräder, är som det låter, -en dom. Men för dem som tillhör Kristus så står de inte under domen, ty Kristus står mellan den troende och domen, därav ”kristendom”.

Gud älskar alla människor, i detta har biskopen rätt. Men kristendomen är tydlig med att vi alla behöver bli frälsta genom omvändelse till tro på Jesus Kristus.

Kristendomen ger inga andra förhoppningar till räddning.

Att då som biskop undanhålla både för läsarna och Pride-folket frälsningens väg, det är inte kärleksfullt – det är kärlekslöst.

Bibeln beskriver att Gud är helig, Gud är varken laglös eller överslätande.

Biskopen blandar egna tyckanden och uppfattningar med Guds ord. 

Men inte ens en biskop har rätt att gå utanför Kristi lära. Varför då envisas med att skriva under som biskop när budskapet ändå är gudlöst och hopplöst?

Thomas Lundgren 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel