Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Bilstöket i Ö-vik är resultatet av dåliga beslut – passa på att göra om och göra rätt

Jag åkte själv en hel del bil i mina dagar på fredag- och lördagkvällarna. Förbluffad läste jag då om hur folk som bodde i centrala bostäder klagade på hög ljudvolym, och det mest förbluffande var diskussionen om att det förekom spritlangning mellan bilarna och minderåriga på stan...

Men det var då. Nu har ljudanläggningarna utvecklats och en del familjer har mer pengar att lägga på sina barns hobby.

Väl hemflyttad lärde jag mig också att klart fler ungdomar har tillgång till bil, och framför allt A-traktorer, jämfört med på min tid. Detta torde innebära att vi har fler under 18 år ute på vägarna. Jag lärde mig även att det är fullt ös i Örnsköldsvik vid Max, och jag fattar verkligen att det kan låta; jag har dejtat en kille som tävlade i bilstereo.

Men känner alla till att det finns tävlingar i detta? Vet ungdomarna om att det finns?

Därför undrar jag: Kan det vara möjligt att hjälpa ungdomarna att organisera sig själva? Att till exempel få utlopp för musikintresset på annan plats, men utan att de ska behöva känna sig utkastade från samhället – på grund av att deras intresse inte matchar gräddhyllans.

Jag tycker verkligen inte att är en bra idé om kidsen hamnat på obskyra parkeringar och är arga i stället. Så jag blir lite paff när jag läser att kommunen har kallat in kommunaljurist, men inte till exempel soc.

Finns det verkligen ingen organisation som når ungdomarna i Örnsköldsvik? Det kanske är dags att starta en? För ungdomarna – har jag förstått – hänger i drivor på parkeringen vid Max, och artonplussarna och jänkaraggarna verkar inte ha följt med dit. Är det verkligen ingen som hör "vi har ingenstans att vara" i vrålet av hög musik och burnouts?

Med ryggen mot baslådan i en Volvo 245, då skulle ni förstå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel