Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Billigare ha fest i annat land – fel fokus på klimatdrevet

Jag läser med förundran det drev som drabbat Micael Bindefeld och hans gäster när de flugit till ett annat land för att fira födelsedag. Samma sak med Carl Bildt.

Jag läser in både klimatfrågor och ren avundsjuka.

Frågan vi egentligen borde ställa, men inte gör, är varför en eventuell fest hemma i Sverige på ett hotell förmodligen skulle kosta tre gånger så mycket.

Jag står själv inför ett kommande bröllop i sommar, där 20 personer från ett avlägset land kommer. Hotell och annat skulle kosta minst hälften i ett land runt Medelhavet.

Nu väljer vi ändå att ha bröllopet hemmavid av andra orsaker, men rent ekonomiskt är det en förlust.

Varför lyfts inte denna fråga? Fokuserar man inte på fel saker? En weekend i Stockholm börjar kosta som en vecka på Kanarieöarna.

Vi är ju alla en del av EU. Fördelarna med en fri rörlighet lyfts fram hela tiden, men det funkar ju inte att bara höja skatter och avgifter här hemma och tro att vi ska finna oss nöjda med detta och inte titta på billigare alternativ utomlands.

Nej, det här är nog bara början. Vi kommer nog att se allt fler göra samma sak.

Sol och värme

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel