Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Bilburna ungdomarna i Kramfors skötte sig exemplariskt – stort beröm till dem

I lördags kväll var det en fantastisk sommarkväll i Kramfors med många fina bilar och ungdomar som sköter sig exemplariskt i centrum. Varför är det alltid kritik mot ungdomarna som ska pryda tidningarna?

Ungdomarnas musiksmak kanske inte var helt rätt för polisen, dock. Under hela kvällen patrullerade 6-8 poliser runt ungdomarna. Men på andra ställen där det körs cross på bakhjul utan hjälm finns det inga poliser. Att sedan höra av ungdomarna hur två poliser var riktigt schyssta men att resten var otrevliga är ganska tråkigt på en så fin kväll.

Dessa ungdomar har gått miste om mycket under denna hemska pandemi, alla konserter, festivaler och andra event. Som pricken över i:et har de under våren gått i skolan på ett mycket annorlunda sätt där de fått arbeta utan att kanske få den hjälp de behöver.

Vi vuxna vi kan gå till jobbet eller plocka med oss telefonen eller datorn hem och sedan åka och handla, städa och bädda ner oss medan ungdomarna har fått ställa om på ett sätt som kanske inte är så lätt när man är 15, 16 eller 17 år när livet leker och man är odödlig.

Jag har ofta varit till stan nattetid för att kolla ”läget” med våra ungdomar. Ja, de gör säkert hyss också men vad jag kan se så är det glada, trevliga ungdomar. Just denna lördagskväll i augusti 2020 i Kramfors ska ungdomarna ha ett stort beröm.

Däremot är de tråkigt att de blir bortskrämda från stan för annars åker de på böter när det nu en gång under denna pandemi var lite rörelse i den här ”staden”. Polisen ska ha beröm för första timmarna på kvällen och till de två som kunde vara trevliga under kvällen.

Ute på stan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel