Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Bevara Sollefteå museum – precis som det är i dag

Jag tycker det är synd och skam att man i Sollefteå kommun än en gång riktar sin nedläggningsklubba mot vårt stolta Sollefteå museum med all den fina kunskap och service som det idag erbjuder. Än en gång hänger besparings- och nedläggningshotet tungt över Sollefteås enda riktiga kulturcentrum.

Sollefteå museum erbjuder idag, som enda platsen i kommunen, möjligheten för både unga och gamla att lära sig om vår viktiga lokalhistoria och kultur. Att man då från kommunens sida väljer att inrikta sina besparingar på en så viktig plats är för mig helt obegripligt. Idag erbjuder även Sollefteå museum den fina servicen att ha bildvisning varje vecka för våra kära äldre på Solgården i Sollefteå. Något som uppskattas stort bland dessa och drar även en hel del folk från utanför Solgården.

Men än en gång vill tydligen Sollefteå kommun sparka undan benen på våra äldre i kommunen, likt man gjort många gånger förr!

Det nya styret i denna kommun har redan visat att både kulturen och de äldre är lovligt byte för besparingar. Varför man inte väljer att bespara genom att säga upp några chefstjänster istället i sitt eget kommunhus kan man ju verkligen undra. Det hade sparat betydligt mer pengar än det man försöker spara genom att praktiskt taget lägga ner hela Sollefteå museums verksamhet. Men det är tydligen lättare att sparka nedåt (på gräsrötterna) som så ofta görs inom politiken!

Om ni politiker inom Sollefteå kommun har någon ryggrad och förståelse för vikten av vår lokala historia och kultur så ber jag er att tänka om, gör om gör rätt! Bevara Sollefteå museum och deras fantastiska och kunniga personal, precis som det är idag!

Micke

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel