Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Besparingar på hälsocentraler bidrar till att landsbygden dör ut

Angående eventuella besparingar Husum-Trehörningsjö hälsocentral.

Det står att läsa i tidningen att Trehörningsjö och Långviksmon kan bli utan läkare. När fanns det läkare i Långviksmon? Hyresavtalet som Region Västernorrland har – kommer det att avbrytas? Eller ska det betalas hyror för tomma lokaler? Hur mycket pengar tjänar man per enhet om man lägger ner dem?

Det är väl en del i avvecklingen att inte anställa någon sjukgymnast i Trehörningsjö? Och det är nog för långt för någon från Husum HC att åka till Trehörningsjö? Varför ska man behålla den mottagning som är närmast Husum HC ? Att man struntar i hur befolkningen på landsbygden har det märks tydligt. Ni vill verka så att landsbygden dör ut.

Inte lika vård för alla som gäller.

Om ni i regionen skulle gå igenom er ekonomi ordentligt så finns det mycket pengar att tjäna på alla chefstjänster och direktörer men det är ju en öm punkt att röra i alla håller varandra under armarna inte röra något i det.

Satsa på landsbygden!

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel