Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Bensinsveket mot Västernorrland – risk för 20 kronor litern i slutet av mandatperioden

Annons

Nu är det många som knyter näven i fickan och grämer sig. Hur kunde det sticka iväg så här! Bensin- och dieselpriser når nya höjder.

Inför valet lovade Socialdemokraterna att inte höja bensin- och dieselskatter. Verkligheten idag är en helt annan. Och ett slag i plånboken för dem som väljer att bo utanför tätorter och på landsbygden, vilket inte är rimligt att man skall (s)traffas för.

Sverige och Västernorrland har långa avstånd. Bilen är nödvändig för en betydande del som bor utanför tätorter för att få vardagen att gå ihop. De som är beroende av bilen för att jobb, barns fritidsintressen, hemtjänst för äldre och utveckla företagande även på landsbygden, för att växa och anställa fler. Bara för att nämna några anledningar.

Finansminister Magdalena Andersson (S) far med osanning när hon hävdar att höga drivmedelskostnader inte beror på skattehöjningar. Det är regeringen som har infört en automatisk indexering som tickar till och höjer skatter kontinuerligt på avstånd.

När regeringen nu lägger straffskatter på avstånd så är det ett slag mot jobb och tillväxt. Med regeringens politik riskerar en liter bensin att kosta nästan 20 kronor i slutet av denna mandatperiod. Detta trots att Sverige redan har några av de högsta bränsleskatterna i världen.

Vi delar alla ambitionen om att minska utsläppen och minska beroendet av fossila bränslen. Men prislappen på den nödvändiga prislappen kan inte läggas på dem som lever och verkar på landsbygden och är beroende av bilen. Vi moderater har lagt motion om att stoppa kommande drivmedelsskattehöjningar och jobbar nu för bred uppslutning.

Jörgen Berglund (M), riksdagsledamot för Västernorrland

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons