Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Beklämmande att bevittna fartdårarna i Haffsta

Annons

I Haffsta, precis intill Haffstaskolan, går länsväg 335 mot Sidensjö. Denna raksträcka verkar vara en våt dröm för vissa bilister och motorcyklister. Trots 60 kilometer/h som hastighetsbegränsning sker det mycket sällan att just denna fart framförs, utan snarare den dubbla. Det är plattan i mattan i både riktning till såsom från Sidensjöhållet.

Det är beklämmande som boende i detta område att bevittna dessa fartdårar. Här finns i dag i anslutning till vägen en ny gång och cykelbana där barn dagligen promenerar till och från skolan och nyttjas även i stor utsträckning av motionärer. Dessutom finns här, i vår lantliga idyll, massvis med hästar och ryttare som vistas längs med vägen och som korsar vägen för att ta sig till diverse ridvägar.

En dag kommer nog någon dö här, och jag är rädd att det kommer att vara jag och min häst. Bristen på respekt för hästar som vistas i trafiken är undermålig, kanske också förståelsen för att hästar är djur som således har oberäkneliga instinkter. (Och ja, för dig som undrar så har vi ryttare enligt lag rätt att framföra häst precis såsom fordon längs med Sveriges vägar).

Fem gånger har även ett påbudsmärke intill Haffstaskolan legat på sidan av vägen, ordentligt tillknycklad. Fem gånger har alltså denna skylt som finns innan skolan körts ner av bilist, förmodligen på grund av för hög hastighet. Skrev jag förresten att nya vägen till Sidensjö öppnade för knappt ett år sedan?

Vägverket, kommunen, Polismyndigheten och övriga ansvariga för trafiksäkerhet inom angivet området – snälla gör något!

"Boende i området"

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel