Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Beklämd av protesterna mot nytt hyreshus – Sollefteå behöver bostäder

Med anledning av artikeln "Skolpersonal och grannar överklagar hyreshusbygge i Sollefteå: Den som bor där kan filma barnen under raster".

Jag måste erkänna att jag kände mig något beklämd när jag läste argumenten för och protesterna mot att ett nytt hyreshus ska byggas på gamla badhustomten i Sollefteå.

Att en skolpersonal kan uttrycka att ”ett hyreshus så nära skolan kommer att göra det svårt att skydda skolbarnens integritet”.

Hen menar att den som bor i huset har möjlighet att filma och fotografera barnen och med tanke på internets mörka sidor, så måste vi inse att barnen måste skyddas.

Om den tanken skulle fullföljas borde väl i rimlighetens namn HSB-husen på andra sidan gatan från skolan räknat, rivas? Eller hur?

Nej! Lite vett och sans i debatten bör det väl vara. Tror denna skolpersonal att huset kommer att befolkas av pedofiler? Själv tror jag att det kommer att vara i huvudsak pensionärer som flyttar in då det är många äldre som vill lämna sina villor och flytta närmare centrum. Just i detta fall skulle man dessutom ha gång avstånd till en matvarubutik, vilket i sig främjar folkhälsan då många pensionärer som i dag tvingas nyttja färdtjänst eller grannar, istället kommer att kunna klara sig själva.

När det gäller bevarandet av grönområdet kan jag ha viss förståelse, men samtidigt fanns på denna plats bara för några år sedan ett stort badhus och om jag minns rätt fanns även då lek- och bollplaner?

Jag har också för mig att det finns stor ytor på andra sidan skolbyggnaden som eventuellt skulle kunna nyttjas om behov finns.

Avslutningsvis: Sollefteå behöver bostäder. Förslaget är ett bygge på en plats som tidigare rymt en stor byggnad.

Jag hoppas verkligen att Mark- och miljödomstolen bereder ärendet snabbt och att beslutet blir positivt för alla som idag väntar på en bostad.

Och jag tror att barnen på Lillängets skola även i fortsättningen kommer att vara trygga och att ha en bra både inre och yttre skolmiljö.

Ewa Söderberg

 ■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel