Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Bättre lägga pengar på skolan än på kulturellt uppträdande med plastätande maskar

Annons

Som boende i Härnösands kommun får man dagligen höra om den dåliga ekonomin som innebär stora besparingar på skolor, omsorg, med mera. Jag upphör då aldrig att förvånas över var vi lägger våra pengar.

Att se plastätande maskar, scenkonstbiennalen i Härnösand, och andra kulturella uppträdanden, har vi tydligen råd att vara med och finansiera. Även Region Västernorrland är med och bekostar detta kulturella evenemang – trots dålig ekonomi även där.

Kan vi någon gång kanske lägga pengarna på nödvändiga saker, vi tjatar om att vi satsar på våra barn när det gäller miljön, men om de inte kan lära sig kunskaperna som behövs när de kommer ut i vuxenlivet på grund av indragningar på skolorna, hur tänker vi då?

Hur är det med satsningar på idrottsplatser, till exempel konstgräsplanen på Bondsjö idrottsplats? Hur mycket bidrag lägger kommunen på den? Vi har snart fotbollsplaner överallt, men det stackars välbesökta utebad på Bondsjö, det hade man inte råd med och fortfarande har inget ersättningsbad skapats.

Vi kanske skulle se över hur kommunen styrs och av vilka. En genomgång av personalstyrkan på chefsnivå kanske behövs och skulle kanske kunna sänka kostnaderna. Kommunen skulle behöva en "företagare" som ser över organisationen, någon som har ett företagsperspektiv. Jag tror att det är för många chefer och att det skulle gå att rationalisera och effektivisera om man bara vill.

Aston

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons