Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Barnkonventionen omfattar samtliga barn

Annons

Barnkonventionen har kommit till för att barn inte ska kunna behandlas godtyckligt för att passa olika syften. Tack, Lennart Backlund för att du tog upp Sofias sak. Lagen säger tydligt att barnens behov ska sättas i första rummet. I det här fallet görs inte det. Två av barnen är födda i Sverige, och två går i skolan. Att flytta dem till ett land som, milt sagt, är osäkert innebär att Migrationsmyndighetens ansvariga tjänsteman begår ett lagbrott. Och denna har ju fullt stöd i lagen att förhindra att detta sker. För mig framstår det därför som onödigt att utsätta sig för risken att åtalas för lagtrots.

Jag kan bara hoppas att de politiker som eldar på folks missnöje, sätter sig in i nya lagen. Det finns inget utrymme för att placera barn där det riskerar att inte få utveckla sin potential.

Bernt Sahlberg, Vallen, Nordingrå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel