Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Barnen går först – ny sporthall på Ängevallen i Härnösand blir ett lyft för idrotten

Artikel 5 av 6
Ny sporthall i Härnösand
Visa alla artiklar

Härnösands största skola är Wendela Hellman och tillsammans med Murbergsskolan är det över 700 elever som nu behöver mer och större lokaler för idrott. Samtidigt behöver idrotten en fullstor arena för inomhusidrott. Skolans läge avgör att kommunen nu vill bygga den nya fina sporthallen på Ängevallen. Den nya sporthallen kommer att vara så stor och tillsammans med uteplaner för skolidrott samt parkeringar behövs ett så stort område att vi behöver använda Ängevallen och området runt arenan. Vi kan då även arbeta med utemiljön så att det blir fint och att tillgängligheten blir bra.

Jag är själv uppvuxen på Murberget och minns både Brännan Galan med bland annat Kjell Isaksson och Ricky Brusch, och när vi tio-åringar plankade över staketet för att få prova att spela fotboll på gräs.

Var sak har sin tid och nu är det skolan och barnen som går först. Gräsplaner finns bland annat uppe vid HEMAB och på Myran. Kommunen kommer hjälpa Älgarna/Härnösand att göra i ordning en plan, sannolikt på något av dessa ställen med omklädning mm.

Allt detta kommer vara ett lyft både för eleverna och för alla ungdomar som idrottar i Härnösand.

Magnus Oskarsson (S), förste vice ordförande Samhällsnämnden i Härnösand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel