Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Återanvänd gamla kommunhuset i Bjärtrå – här finns alternativ till Strandhallen för ungdomar

Artikel 6 av 8
Försäljningen av Strandhallen i Nyland
Visa alla artiklar

Jag förstår inte hur det fungerar i Kramfors kommun, ena dagen finns inga pengar och några dagar senare finns det tydligen pengar. Jag tänker på Strandhallen i Nyland som eventuellt måste stänga och på den tilltänkta "nya" Mariebergsgården som kommunen eventuellt ska delfinansiera med 1,8 miljoner.

För barnen och ungdomarna i Nyland finns inget alternativ till Strandhallen om man inte åker två mil in till Kramfors med hjälp av sina föräldrar. Vad ska dessa ungdomar göra istället? Finns det ens en ungdomsgård i Nyland?

Till Mariebergsgården finns det faktiskt alternativ bara fem kilometer bort och det är "Kombis", det före detta kommunalhuset i Bjärtrå. Kombis är ett stort hus som är outnyttjat en stor del av året och som har plats för många fler aktiviteter. Huset är självfinansierat tack vare två hyreslägenheter, egenföretagare, föreningar och aktiviteter. Här ryms också Mariebergsborna med sina aktiviteter.

Det måste vara klart bättre för miljön att "återanvända" ett gammalt hus som Kombis som fortfarande är i bra skick, där Byalaget under 13 år har arbetat ideellt med att förbättra huset, bland annat installerat ett nytt värmesystem med biobränsle, än att bygga ett nytt hus med allt vad det innebär.

För trots att nya Mariebergsgården är tänkt att bli ett så kallat miljövänligt hus så blir det miljöbelastningar med allt byggmaterial som ska framställas och transporteras. Det finns ju också stora investeringsbehov för kommunen inom vård, skola och omsorg om det nu är så att man har pengar över.

Tycker kommunfullmäktige ska tänka över det här en extra gång innan de röstar!

Bjärtråbo

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel