Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Är omsorgsnämnden i Ö-vik förd bakom ljuset?

Artikel 5 av 6
Örnsköldsviks kommun tar inte ut habiliteringsersättning
Visa alla artiklar

Jag har som är god man till en person som omfattas av Lagen om Särskilt Stöd (LSS) har begärt protokoll från Örnsköldsviks kommun om besluten att inte ansöka om de pengar som staten anslagit till förbättrad habiliteringsersättning både 2018 och 2019, en summa av 6 000 000 kronor.

Följande svar erhöll jag av omsorgsnämndens sekreterare: ”Omsorgsnämnden har inte behandlat frågan om att söka habiliteringsersättning 2018 och 2019. Förvaltningen i samråd med ordförande har gjort bedömningen att inte rekvirera medlen. Något protokoll finns därför inte att lämna ut.”

Omsorgsnämndens ordförande [Red: Anna Sundberg (S)] har alltså på eget bevåg fattat detta beslut utan att föra frågan till omsorgsnämnden för behandling.

För mig framstår det som ett långt från demokratiskt förfarande. Jag vill gärna höra vad övriga partier i omsorgsnämnden anser om detta.

1) Anser ni att det är rimligt att omsorgsnämndens ordförande på eget bevåg fattar beslut huruvida kommunen skall använda av svenska staten beviljade stora ekonomiska resurser?

2) Omsorgsnämndens ordförande och förvaltningschef besvarade 2019-08-29 min tidigare insändare (2019-08-24) i Allehanda, med ett antal argument. Anser ni att dessa argument utgör saklig grund för att ej ansöka om det av staten erbjudna bidraget? (Läs gärna min replik 2019-08-31.)

3) Stöder ni omsorgsnämndens ordförande i det fattade beslutet?

En fortfarande förbannad god man

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel