Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Äntligen kan cellgiftsbehandling bli verklighet även vid Sollefteå sjukhus

Efter ett initiativ från vår liberala lokalförenings ordförande och fullmäktigeledamot i Sollefteå väckte vi liberaler, hösten 2017, frågan om cellgiftsbehandling på Sollefteå sjukhus.

Han pendlade från Sollefteå till Sundsvalls sjukhus för att få sin cellgiftsbehandling. Så ska det inte vara. Han delade med sig av sina erfarenheter och vi väckte frågan politiskt i regionfullmäktige.

När man drabbas av en sjukdom som kräver lång behandlingstid är det oerhört värdefullt om man kan få sin behandling så nära som möjligt.

När cancervården med start 2012 började förändras och nationella behandlingsprogram skapades så var tanken att så mycket som möjligt av cancervården ska ske så nära patientens hem som möjligt. I övriga Norrlandslän fick man till detta på sina mindre sjukhus. Hos oss i Västernorrland har det varit svårare. 

Med dagens kunskapsnivå i vården ska det inte vara något problem att kunna få sin tuffa cellgiftsbehandling på sitt hemsjukhus. Att slippa långa resor med illamående och med nedsatt immunförsvar, betyder också mycket för ett starkare allmänt hälsotillstånd. Kan vi dessutom se till att den som drabbas av cancer kan få sin rehabilitering på hemmaplan så klarar man bättre av sina tuffa behandlingar och får en högre livskvalitet.

Tyvärr möttes vi av svalt intresse från regionfullmäktige. Men vi gav inte upp, och nu med Liberalerna i majoritet kan det äntligen bli verklighet med cellgiftsbehandling även vid Sollefteå sjukhus.

Ingeborg Wiksten, Liberalernas regiongrupp

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel