Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Anders Gäfvert (M) borde vara det självklara oppositionsrådet

Anders Gäfvert, som representant för det största oppositionspartiet i Härnösand (Moderaterna), borde vara det självklara oppositionsrådet. Men så är, som alla vet, inte fallet. Det är centerpartisten Christina Lindberg, som efter en mycket överraskande omröstning i kommunfullmäktige, där några socialdemokratiska ledamöter i strid mot gällande praxis, röstade på henne. Hon sitter nu i stor anonymitet i rådhuset och uppbär kommunalrådsarvode utan att i praktiken vara oppositionsråd för den verkliga oppositionen (Moderaterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna).

Anders Gäfvert däremot fortsätter att, utan arvode, vara oppositionsråd i verkligheten.

För att ta några exempel bland många kan nämnas: Det var han som tog initiativet i försvarsfrågan genom att tidigt bjuda in en ledamot från försvarsutskottet till Härnösand och visade våra försvarsanläggningar. Han driver frågan om att få hit någon akademi för att etablera högskole- och universitetsutbildning i Härnösand och han har energiskt engagerat sig för att få till stånd ett nytt äldreboende på Torsvik till nästa år då äldreboendet Ugglan avvecklas.

Det allmänna politikerföraktet lär inte bli mindre av vad som har hänt.

Evert Ljungström (M)

<

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel