Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Än är försvaret inte förlorat – (SD) förordar en etablering i Härnösand/Sollefteå

Det är märkligt att kommunstyrelsens ordförande i Härnösand, Andreas Sjölander, går händelserna i förväg med att gratulera Östersund till ett nytt regemente, eftersom inget ännu är beslutat.

Att Socialdemokraterna nu genom försvarsministern meddelat sin uppfattning som förslag för nya regementsorter är ingenting som är avgörande för var de nya regementena ska etableras. Det är i riksdagen som beslutet ska fattas i frågan om nya regementen och orter.

Sverigedemokraterna i försvarsutskottet, och därmed även SD riksdagsgrupp, har förordat en etablering i Härnösand/ Sollefteå. Det som saknas inför ett beslut i riksdagen i höst är att några av de övriga partierna inom oppositionen tar beslut om att Härnösand/ Sollefteå är bästa alternativet.

Som läget är just nu räcker det alltså med Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna för att det blir Härnösand/ Sollefteå.  Att nu även Andreas Sjölanders partikollega, försvarsminister Hultkvist, gått händelserna i förväg innebär inte att vi ska sluta att kämpa för en etablering här i Västernorrland. Då gäller det – alla partier!

Uttalandet från kommunstyrelsens ordförande Andreas Sjölander, om att Härnösand inte står och faller med att vi inte får något regemente, är ett märkligt förhållningssätt. Härnösand föll inte med att sjukhuset avvecklades, Tobaks stängdes, KA5 avrustades, Försäkringskassan flyttade, Utansjöfabriken lades ner, Mittuniversitetet togs till Sundsvall med mera.

Det är väl ändå inte så vi ska se på etableringar, att det är underordnat och inte spelar någon roll att det inte blir någonting nytt, istället för det som försvunnit.

Det handlar om våra möjligheter att växa med arbetstillfällen, nya företag och samhällstillväxt i övrigt. Då handlar det om att jobba för det man tror på, såvida inte partipiskan har sagt något annat, och då kan jag förstå såväl gratulationer som en låg profil.

Lennart Bergström

Sverigedemokraterna Härnösand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel