Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Alliansen: ”Vi har inte svikit dagbarnvården”

Artikel 12 av 13
Dagbarnvårdare i Örnsköldsvik riskerar att försvinna
Visa alla artiklar

Replik på insändaren Nu har våra dagbarnvårdare blivit uppsagda (Allehanda 18/3).

Vi vill börja med att säga att ni inte har nonchalerats av oss! Vi i ÖrnsköldsviksAlliansen är otroligt ledsna att man väljer att gå den här vägen. En av de många saker som skiljer oss från Socialdemokraterna och Vänsterpartiet är just tron på att små enheter och dagbarnvårdare är ett utmärkt alternativ till stora skolor och förskolor. Vi står inte heller bakom att politiker vet bäst vad barnen behöver. Vi vill att vårdnadshavare ska ha möjlighet att själva välja vart de placerar sina barn, utifrån familjens behov.

Det är beklagligt att våra fantastiska dagbarnvårdare i denna kommun ska få orden “dagbarnvårdare ger inte bra pedagogik” slängda i ansiktet. Uttrycker man sig så kan man inte vara särskilt insatt i en dagbarnvårdares vardag.

Vi har läst alla insändare och även pratat med föräldrar som uttryckt sin oro inför när “deras” dagbarnvårdare ska sägas upp. Till exempel får barn långa resvägar till och från förskolan, när det inte ges möjlighet till dagbarnvårdare i samma by. Det är inte att tänka på barnens bästa!

Vi oppositionspolitiker får emellanåt frågan vad vi kan göra åt sådana här beslut. Tyvärr inte mycket. Dock närmar vi oss val och då har Ni möjlighet att påverka utgången av det. 

ÖrnsköldsviksAlliansen genom

Frida Bylund (C) andre vice ordförande bildningsnämnden och Marielle Hagström (C) kretsordförande och ledamot i bildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel