Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innebandyn tar inte bort bilder

Annons

Prisutdelningen i en kritiserad skönhetstävling stoppades av Internationella innebandyförbundet (IFF). Däremot tar inte IFF bort bilder från sin Facebooksida, där man kan rösta om spelare är att föredra framifrån eller bakifrån.

Man får se två kvinnliga spelare i en närkamp, framifrån och bakifrån, och kan sedan lämna en kommentar till vilken bild man föredrar.

IFF:s ordförande Tomas Eriksson tycker inte att bilderna är sexistiska eller på annat sätt kan väcka anstöt.

Jag gör bedömningen att bilderna inte kan kopplas till en pågående debatt kring skönhetstävlingar, säger Tomas Eriksson, ordförande i IFF, till TT. De ligger under en sektion med roliga bilder och jag tolkar det som att man ska rösta på vilken bild som är bäst.

Det pågår en debatt inom innebandyförbundet vad gäller skönhetstävlingar eftersom VM-arrangören Tjeckien hade utlyst en skönhetstävling, bland tjeckiska VM-spelare, för att skapa intresse kring VM. IFF har inte kunnat stoppa tävlingen, men kommer inte tillåta att prisutdelningen sker under VM.

Vi har också tydliga regler för hur spelarna ska vara klädda, att killar och tjejer ska ha likadana kläder, och vi tillåter inte korta kjolar, säger Eriksson. De frågorna är de viktiga. Men jag tycker inte att det går att dra paralleller till bilderna på Facebook.

Mer läsning

Annons