Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff spurt väntar ÖIB

/
  • Johanna Grundström (till höger) och ÖIB hade poäng inom räckhåll borta mot Storvreta, men föll sedan hemmalaget dragit ifrån i tredje perioden.

Det börjar dra ihop sig för ÖIB:s damer.
Efter 5–8 borta mot Storvreta tvingas laget spela med kniven mot strupen i säsongens två avslutande matcher.
– Vi måste nypa våra matcher, säger tränaren Johan Hydling.

Annons

Man kan inte påstå att det studsade Örnsköldsviks väg i helgen. Till att börja med knep bottenkonkurrenten Hammarby – något överraskande – en poäng borta mot topplaget Dalen och gick om ÖIB i tabellen tack vare bättre målskillnad.

Dagen därpå hade ÖIB chans att skaffa sig ett försprång igen, men förhoppningarna grusades i den tredje perioden.

– Om vi hade gjort 6–5 i stället för dem i hade det kunnat bli en annorlunda utgång på matchen – men nu blev det tyvärr inte så, säger Johan Hydling.

Nej, det var hemmalaget Storvreta som satte 6–5-målet halvvägs in i tredje perioden och när Örnsköldsvik sedan jagade en kvittering kunde hemmalaget göra både 7–5 och 8–5.

– Storvreta är ett riktigt bra lag, det är i mitt tycke ett av de bästa lagen i serien. De har en förmåga att kunna ställa om snabbt. Vi själva står för en helt okej insats, men det är klart att det blir tufft när man släpper in åtta mål, säger Hydling.

Nu återstår två matcher av säsongen för tabelljumbon ÖIB – och laget behöver, som det ser ut just nu, ta poäng i minst en av matcherna för att kravla sig över nedflyttningsstrecket.

Det kan förvisso bli en målskillnadsaffär också, men på den fronten har ÖIB sex mål att hämta igen på Hammarby i dagsläget.

– Det går ut på att vinna, konstaterar Johan Hydling, vars lag har ett relativt bra schema i under slutspurten: kvar återstår matcher mot Notviken (åtta av tio lag) och Sundsvall (sjua).

Mer läsning

Annons