Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sur förlust för ÖIB

/

Trots bra spel blev det ännu ett nederlag.
Örnsköldsvik får finna sig i att behålla jumboplatsen i norrettan efter 2–3 hemma mot Notviken.

Annons

Det var inte särskilt deppigt i ÖIB-lägret efter slutsignalen hemma i Skyttis Arena, även fast laget åkte på ett surt nederlag i ett streckmöte.

Med en bra prestation i bagaget finns det anledning att se positivt på det som komma skall.

– Det studsar inte riktigt vår väg, säger tränaren Johan Hydling.

– Samtidigt kliver vi in och spelar bra innebandy. Det är bra passningskvalité, vi vinner många närkamper och jag tycker att vi är mycket bättre än dem (Notviken) under långa stunder. Det fanns många positiva saker att ta med sig.

Sett till procentuellt bollinnehav i matchen var det nog 65-35 i ÖIB:s favör, men det som kom att fälla laget var oförmågan att förvalta spelövertaget på den sista tredjedelen.

– Jag kan uppleva att vi ibland tar lite för lång tid på oss när vi får bollen i bra lägen. I stället för att nypa till direkt tar vi och håller i bollen nån sekund för mycket så att spelare hinner emellan, säger Johan Hydling.

– Sedan är Notviken bra på att ligga rätt i banan, det får man ge dem.

Veronica Engström gav hemmalaget ledningen i powerplay i den första perioden. Det var en period som ÖIB såg ut att vinna, fram till slutet då två dåliga uppspel ledde till att Notviken snabbt kunde kontra in 1–1 och 1–2.

– Spelarna funderade lite för mycket under någon minut där, konstaterar Hydling.

Efter en mållös mittrond kvitterade sedan Johanna Blomqvist med ett skott från backplats tidigt i tredje perioden. Mycket talade då för att ÖIB skulle ta åtminstone en poäng, men Agnes Eriksson sköt 2–3 – och trots att ÖIB hade nästan åtta minuter på sig att jaga en ny kvittering kunde Notviken hålla undan.

– Det är klart att förlusten svider, men spelar man så pass bra innebandy som vi gjorde kan man heller inte vara jättemissnöjd. Det gäller att vi fortsätter att göra bra prestationer, för vi vinner fyra av fem matcher om vi spelar så här bra, säger Johan Hydling.

Mer läsning

Annons